DE AANDACHTVRAGER!

Waarom vraagt mijn kat zoveel aandacht?

Zo heb ik ooit een hulpvraag gekregen van iemand die zijn kat had opgesloten in een aparte kamer. Zijn kat mocht niet door het huis. Maar de kat bleef aan de deur krabben en miauwen en ook s'nachts. Hij was ten einde raad.Ik vroeg hem waarom hij de kat in een aparte kamer had en hij wist niet beter omdat hij dat van huis uit had meegekregen. Ik bood hem wat oplossingen aan en dat zag hij wel zitten en binnen een week kreeg ik een mail hoe blij hij was met zijn kat.

Oplossing:

- Het is fijn als je een aparte ruimte hebt waar je de kattenbak en voer kan neerzetten en eventueel ook wat speeltjes en krabpalen. Sommige mensen    hebben een heel speelparadijs aangelegd in een aparte kamer.

- Nog beter is uiteraard de kat door het huis heen te laten want een kat heeft ruimte nodig en zeker als er geen tuin tot beschikking is of een afgezet  balkon.

- De kat gaat dan op onderzoek uit en gaat het huis verkennen en zal een stuk relaxter worden.

- Je geniet meer van je kat als je hem bij je in de buurt hebt.Maar ook de kat geniet van jouw aanwezigheid.

- Een kat alleen is ook maar alleen. Het kan maar als je een werkend persoon bent is het fijn voor de kat als hij/zij een maatje heeft.

- Krabpalen zijn te koop in verschillende maten. Een kat kan je daar behoorlijk mee blij maken. Zo kan je kiezen om een kleine krabpaal in de ene hoek  neer te zetten en  een grote waar de kat hoog kan zitten in de andere hoek. Is ook erg belangrijk voor hun nageltjes dat ze kunnen klimmen.  Voorbeelden zijn te vinden bij Grappige en bijzondere foto's .

- Is jouw kat een hyper kat en ben je bang dat hij zichzelf wat aandoet als jij aan het werk bent of even weg dan is een aparte kattenkamer een oplossing  maar zodra je  thuis bent kan de kat weer door het huis.

 

Observeer,Leer en Beslis..

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit verhaal kunt u die altijd stellen via Contact