HOE KRIJG IK MIJN KITTEN ZINDELIJK?

Hulpvraag: Hoe krijg ik mijn kitten zindelijk?

Door omstandigheden is er een kitten bij een gezin terecht gekomen en heeft de kitten niet kunnen leren van moederpoes en zusjes en broertjes om zindelijk te worden. Dus ben jij de aangewezen persoon als verzorg(st)er van je nieuwe kitten om dat te gaan leren. Hoe doe je dat? Heel simpel.

Overal kattenbakken bakken zetten (kunnen ook bakken zijn) en het liefste niet overdekt en zoveel mogelijk de kitten erop zetten. 

Heeft de kitten ergens zijn/haar ontlasting toch in huis gedaan kan je de ontlasting oppakken en in 1 van de kattenbakken leggen. Nooit straffen want dan maak je de kitten bang en heb je een probleem erbij.

Wees consequent en zodra de kitten klaar is met spelen of slapen of eten gelijk op de kattenbak zetten en zachtjes het voorpootje pakken en met het voorpootje iets graven in het grit. Je zal zien dat de kitten zelf ook wilt gaan graven en dat snel oppakt. 

Wat ook kan helpen is wat de moederpoes ook doet bij haar kitten is het buikje zachtjes masseren zodat de behoefte op gang komt en daarna op de kattenbak zetten.

Kittens zijn over het algemeen binnen no time zindelijk als jij het maar voor doet. In dit geval moet dat geleerd worden en zal dat proces snel gaan als je consequent ermee aan de slag gaat.

Mijn woorden: Observeer, Leer en Beslis

Kijk ook eens bij mijn andere verhalen : De verhalen!