VECHTENDE KATTEN!

Help mijn katten vechten met elkaar!

Een hulpvraag van een vrouw met twee katers. Eentje van 8 jaar en eentje van net 6 jaar.
Door middel van mailen kwamen wij er niet uit en ze wilde graag dat ik langs kwam om naar de situatie te kijken.
Bij aankomst zag ik één van de katten in een hoekje liggen.De andere kat was buiten.
Dus wachten op de andere kat.
Ondertussen was ik de kat die in het hoekje lag aan het observeren.Hij zag er niet erg lekker uit. Ik kon hem wel aaien en voelde aan zijn vacht dat die niet geheel zacht was alsof hij vocht tekort had. Mevrouw vertelde mij ook dat hij slecht at en dronk. En dat hij veel slaapt.Op dat moment had ik het idee waar het probleem kon liggen. En mijn advies was met de kat naar de dierenarts te gaan om hem te laten onderzoeken.
Ondertussen was de andere kat gearriveerd en liep naar de slapende kat toe en rook aan hem en gaf hem een tik waardoor de slapende kat
zich een hoedje schrok en begon te blazen naar de andere kat.
Afgesproken met mevrouw dat ze met haar kat naar de dierenarts zou gaan voor onderzoek en dat ze mij liet weten hoe het afgelopen was.
En dat gebeurde ook.
De oudere kat die in het hoekje lag bleek een blaasprobleem te hebben. Kat heeft medicatie gehad en knapte aanzienlijk op.
Advies van mij om de twee katten apart te houden en opnieuw te introduceren aan elkaar.Dat kon alleen toen de oudere kat opgeknapt was.En zo gezegd zo gedaan.
De twee vechtende katers zijn nu maatjes geworden en slapen zelfs bij elkaar.
In de kattenwereld is het zo dat als een kat ziek is word hij door de anderen of genegeerd of aangevallen en het laatste gebeurde ook in deze situatie.
Ook ben ik blij dat ik deze vrouw met haar twee lievelingen heb kunnen helpen. 

Observeer,Leer en Beslis..

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit verhaal kunt u die altijd stellen via Contact