Welkom bij Dieren Wel & Wee


Mijn naam is Bonney Jochems.

Ik ben opgegroeid met allerlei huisdieren en ben voormalig vrijwilliger van de stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn eo. geweest en heb met hart en ziel (zwerf)kittens opgevangen, sociaal gemaakt en kunnen herplaatsen zodat ze een warm mandje kregen.

Ook heb ik ervaring opgedaan bij de dierenambulance en was ik zo nu en dan chauffeur. Daar heb ik veel narigheid gezien maar ook hele mooie momenten meegemaakt. Helaas door lichamelijke beperkingen moest ik beslissen om niet door te gaan als vrijwilliger bij de dierenbescherming.

Toch bleef het aan mij knagen en wilde graag wat betekenen.

Doordat ik best wel wat vragen kreeg van mensen om mij heen en op facebook heb ik besloten vrijwillig om mens en dier te helpen omtrent problemen die ze kunnen ervaren met hun huisdieren. En daar wil ik maar al te graag bij helpen waar ik kan met mijn ervaring. Ik zie veel aan de lichaamstaal en gedrag van de kat. Zo hoop ik dat katjes niet onterecht in een asiel komen, gedumpt worden of verkeerd geplaatst worden maar ook dat ze kunnen blijven in hun eigen vertrouwde omgeving.

Dus een facebook groep maken en zo ook deze website zou daar enorm bij helpen. Zo gezegd, zo gedaan!

Op een dag kreeg ik een melding binnen over een zwerfkitten uit Belgie die zorg nodig had. Deze kitten heet Bella en is het gezicht van Dieren Wel en Wee geworden en je kan haar verhaal lezen op deze website. Veel mensen hebben al veel hulp gehad met het verhaal van Bella. Verhaal van Bella

Na verloop van tijd kreeg ik een zorgmelding over een moederpoes met 5 kittens. De zorg was terecht en ik bood hulp aan om moederpoes en haar 5 kittens op mij te nemen. Kittens waren 3 a 4 weken jong en hadden zorg nodig en moederpoes werd veelal gebruikt voor de fok en de kittens voor verkoop zo ook was dit de bedoeling bij dit nestje waar een ver Savannah ras in zat. Dus heb ik toch besloten, ondanks dat het niet mijn bedoeling was, een kleine opvang te gaan starten om hulp te bieden aan diertjes in nood. Zowel de moederpoes en haar 5 kittens zijn goed terecht gekomen en hebben hun warme mandje gevonden. Moederpoes is bij mij in de opvang gesteriliseerd en gesocialiseerd en kan niet meer gebruikt worden voor de fok van halfraskittens. Ze is totaal tot rust gekomen en kan heerlijk genieten in haar nieuwe huisje met een buitenren en met nog een katje en een hond.

Sommige dierenartsen weten dat ik mens en dier help. Op een dag kreeg ik een telefoontje van een dierenarts van een viertal katjes in nood en of ik ze kon opvangen. Uiteraard zei ik daar zeker geen nee tegen. Een bijzonder verhaal maar ook triest omdat de eigenaar erg ziek was en afstand moest doen in korte tijd van zijn 4 katjes. Hij is overleden helaas en was dankbaar over de zorg die ik kon bieden. Zo fijn dat ik hem daarin heb kunnen helpen en dat de katjes goed zijn terecht gekomen. De oudste katjes van deze man zijn Vlek en Knorr en hebben nog een mooie tijd gehad, zie Stars in Heaven. De jongste twee katjes Bink en Black zijn ook goed terecht gekomen bij een jong stel en doen het fantastisch! Te volgen op mijn facebookgroep.

Uiteraard komt daar best wel wat bij kijken en kan je niet zomaar gaan opvangen omdat opvangkatjes zorg nodig hebben. Hun achtergrond waar ze vandaan komen is verschillend en ook daar moest naar gekeken worden voor zoveel mogelijk informatie te krijgen over hun verleden. Hun karakter bij hun vorige baasje als die bekend was moest besproken worden en zo niet was het mijn taak om de katjes te observeren zodat ze naar de juiste mensen geplaatst konden worden. Ook socialisatie kunnen geven en ervaring is een pré. Hulp van buitenaf was erg nodig en werd geholpen door donaties om dat te verwezenlijken. Zo konden ze gecastreerd/gesteriliseerd worden, hun entingen en ontwormingen krijgen en andere zorg indien nodig was.

Dus heb ik een aantal jaren katjes ( ook moederpoezen met kittens ) in nood opgevangen en heb ik ze begeleid naar hun forever home waar ze een geweldige toekomst tegemoet zijn gegaan. Dat heb ik met alle liefde en zorg gedaan. De katjes die bij mij in de opvang zijn geweest kun je volgen op mijn facebook groep Dieren Wel en Wee (Zie de blauwe button f die bij mijn foto staat). Daar kan je zien hoe het nu gaat met ze. Maar zie ook het tabblad op deze website: De gouden mandjes

Helaas door toch weer lichamelijke beperkingen heb ik de opvang moeten sluiten maar kijk er vol met trots op terug!

Mijn dankbaarheid is zo groot dat ik dit heb kunnen doen en dat alle katjes en kittens en moederpoezen goed zijn terechtgekomen.

Ondanks dat ik heb moeten stoppen met opvangen blijf ik wel helpen zover dat mogelijk is bij hulpvragen van mens en dier.

Wil benadrukken dat ik geen afgestudeerde gedragstherapeute ben maar help door mijn ervaring en doe alles vrijblijvend en vrijwillig en zal ook zeker geen tarieven vragen. Doe het met liefde!

Heb je een vraag omtrent je huisdier mag je mij altijd een privé berichtje sturen (zie pagina Contact). Wil nog wel duidelijk maken dat als de vragen omtrent gezondheid gaan van een dier dat je altijd je vragen wel kan stellen maar bij medische problemen altijd een dierenarts raadpleegt.

Veel plezier op deze website en wees welkom op mijn facebookgroep.

Liefs,

Bonney ❤️