Uitleg over mijn opvang:

Zoals u misschien weet help ik mens en dier met problemen die ze kunnen ervaren bij hun katten/kittens. Maar ook vang ik in nood katten op.

Hoe mijn opvang werkt zal ik hieronder uitleggen:

Als er een kitten of poes in de opvang komt zal er eerst gekeken worden naar wat het probleem is. Ik kijk naar de gezondheid en of de kat gecastreerd/gesteriliseerd moet worden.

Alles wat ik doe is vrijwillig en met veel liefde en zorg. Het is niet de bedoeling dat ik verdien aan de opvang maar wel een vergoeding vraag van de kosten die gemaakt zijn zoals inentingen,ontworming,sterilisatie en eventuele dierenartskosten. Hoop daar respect voor te krijgen. Zo kan ik mijn opvang staande houden en kittens/katten blijven helpen.

Mocht het zo zijn dat de kat meer zorg nodig heeft zal de kat eerst in de opvang blijven tot het moment dat de kat geplaatst kan worden.

Alles zal in overleg kunnen gaan met het nieuwe baasje als die er al is.

Bij kittens is het geval dat als er kittens in de opvang zitten dat ze pas weg mogen wanneer ze goed gesocialiseerd zijn of tot ongeveer 12 weken dat ze hun 1e inentingen hebben gehad. 

Kittens zijn als ze naar hun nieuwe baasje gaan ontwormd,ontvlooid,gechipt en ingeent en gesocialiseerd met mensen en katten en honden.

Als er interesse is in een kat of kitten zal ik een huisbezoek doen om te kijken of de kat of kitten daar kan komen. Mijn voorkeur gaat uit naar een huis met afgezette tuin of grote ren of afgezet balkon of als je in een rustige buurt woont.

Mochten er geen andere katten zijn dan is mijn advies 2 kittens te nemen. Zijn er wel katten aanwezig dan wil ik akkoord gaan met 1 kitten mits er genoeg tijd is om aandacht te kunnen geven en of dat ook bij de kitten past om alleen geplaatst te worden. Ook zal ik eventueel indien nodig een huisbezoek doen na plaatsing om te kijken hoe het gaat en als er dan nog vragen zijn kunnen die ook nog gesteld worden maar ook tussendoor mag er contact uiteraard met mij worden opgenomen.

Ik kijk altijd naar het karakter van de kitten of kat en naar het nieuwe baasje. Er moet wel een klik zijn. Zijn er binnenkatten die geplaatst worden dan het liefst een afgezet balkon of tuin. Wat er nog niet is kan altijd komen voor de veiligheid van de dieren. Zie ook Raambeveiliging voor je diertjes .

Ook komt het weleens voor dat ik op afstand een kat moet herplaatsen, zie Een lief warm huisje gezocht!!

Al het kleine spul is lief en schattig en ik adviseer ook altijd om bewust een keuze te maken en niet impulsief. Mijn doel is uiteraard dat de kitten of kat kan blijven waar hij komt en niet weer weg moet om wat voor reden dan ook. Als blijkt dat na herplaatsing het niet gaat in het nieuwe huisje om wat voor reden dan ook zou ik graag willen dat er met mij weer contact opgenomen word om te kijken naar het probleem en of het nodig is dat de kat of kitten terugkomt naar de opvang. Daarom mijn advies om niet impulsief een kitten of kat aan te schaffen.

Vergoedingen die de opvang vraagt kunnen verschillend zijn en zullen op de adoptiepagina bij de kat staan. 

Heb je nog meer vragen of wil je meer informatie kan je contact opnemen via: Contact .