BELLA NA HAAR OPERATIE!

30-01-2017
Vandaag de afspraak in Rotterdam bij Nele Walschot voor de operatie Patella Luxatie van Bella.
Om 13.00 uur een telefoontje gedaan hoe het was gegaan. Alles was goed gegaan alleen had ze onder temperatuur van 36.7 graden en moest warm gehouden worden. Is ook niet zo gek want narcose duurde wat langer en het kleine lichaampje natuurlijk die zichzelf warm moest houden. Gelukkig is dat ook goed gekomen. 


Om 19.00 uur mogen we haar ophalen. Kijk ook eens bij Tips en ervaring Patella Luxatie kitten .


Ik kreeg uitleg over wat ik kon verwachten en dat was niet niets. 48 Uur lang kan ze behoorlijk in de war zijn en en in paniek. Dat is ook logisch omdat er iets aan haar lichaam veranderd is en de narcose en medicatie uitwerkingen ook een rol spelen. Uitleg voor medicatie was ook erg duidelijk. Dat ze bench rust moest houden en dat ik goed in de gaten moet houden dat ze niet aan de hechtingen komt. De komende 6 weken zal ze ook die bench rust moeten houden. Dat zal een pittige klus worden want ja de hele tijd in een bench en zeker als je je beter straks gaat voelen.


Eenmaal thuis heb ik haar haar medicijnen gegeven en in de bench gelegd. Ze was totaal in paniek en in de war.
Ze stoof door de bench heen en weer. Dat was wat ik dus kon verwachten. Het was naar om te zien en voelde onmacht dat ik haar dat niet weg kon nemen. Het enige wat ik kon doen is haar geruststellen met mijn hand bij haar. Toen het een moment rustig was heb ik een matras gepakt en naast haar bench gelegd en ben bij haar gaan liggen. Zo werd ze nog rustiger.


De hele nacht was het heftig voor haar. En ik kon alleen maar hopen dat het snel voorbij was en dat ze ook wat tot rust kon komen om wat te kunnen slapen.

31-01-2017
Vanmorgen was er nog niet heel veel veranderd na vannacht. Allebei geen oog dichtgedaan maar in de ochtend viel Bella in slaap.

Toen Bella wakker werd ben ik begonnen aan het schoonmaken van haar bench en kattenbak. Dat was wel nodig want overal lag kattengrind doordat ze zo in paniek was geweest.

Via Zooplus met de gratis punten had ik weer een mandje erbij en die vind ze heerlijk om in te liggen. Gelukkig kan ik genoeg afwisselen met mandjes en kleedjes zodat ze altijd een fijn plekje heeft de komende weken.

In de middag merkte ik dat ze al rustiger werd alleen zat ze steeds aan haar hechtingen dus rompertje ( i.v.m. de wond van de sterilisatie) proberen aan te doen en kreeg dat aan met wat krabbels gratis erbij. Ze werd helemaal gek daarvan en voordat ze zich ging bezeren heb ik het rompertje uitgedaan. Ook had ik een kap meegekregen en wist dat ze dat ook niet zou accepteren maar ja je moet wat. Nu ondertussen weer anderhalf uur verder met de kap wennen en nog vind ze het vreselijk maar ik moet doorzetten nu want als de hechtingen eruit gaan door het gelik dan zijn we verder van huis. Uiteindelijk is ze toch in slaap gevallen met de kap om.

Een hond vind ik dan toch makkelijker wennen aan een kap dan een kat maar ja Bella is uiteraard bijzonder.

Binnenkort maar weer een update en hopen dat het met de kap aanwennen een stuk beter gaat en dat we allebei aan onze rust kunnen komen.

1-02-2017

Afgelopen nacht hebben we allebei redelijk kunnen slapen althans Bella heeft de nacht eigenlijk wel heel goed doorgeslapen. Vanmorgen vroeg was ze wat suffig wakker geworden en had vannacht nog niets willen eten of drinken. Ze voelde wat koud aan ondanks de kruik en heb een kleedje over haar heen gelegd wat ze fijn vond. Ik heb haar medicatie gegeven en haar lekkere hapje en dat at ze maar drinken heeft ze nog niet gedaan. Even in de gaten houden. Daarna even een bak koffie gehaald en was het tijd ondanks dat het hokje schoon was gebleven toch weer het hokje van het beetje kattengrind op te vegen en schone kleedjes erin te leggen en weer een warme kruik erbij gelegd. Nu slaapt ze weer en op de kruik. De hechtingen en de wondjes zien er rustig uit. Ja de dagen nu doorkomen tot de hechtingen eruit mogen. Dat zal ook een stuk rust geven voor Bella.

Vanmiddag ben ik gebeld door Nele Walschot,de orthopeed van Bella. Ze wilde graag weten hoe het met Bella nu was. Dat heb ik haar verteld en dat ze ook veel slaapt en dat is gelukkig normaal als ze maar eet en drinkt. Dus het drinken nog steeds in de gaten houden. Heb eind van de ochtend een schaaltje met een klein beetje koffiemelk aangemengd met wat water bij haar gezet en daar dronk ze van. Vanaf morgen is de verwachting van Nele dat het al een stuk beter zal gaan met haar. Ook heb ik gelijk gevraagd naar de scoliose in haar ruggetje dat ik me daar zorgen over maak maar dat is latere zorg. Met de tijd zal ze daar een chiroprator voor krijgen. Eerst deze fase voorbij zijn. Bella ligt graag op de warme kruik en heb haar toegedekt met een kleedje. Dat vind ze fijn. Als mijn zoontje uit school komt gaat hij meteen naar Bella en Bella herkent hem en begint dan gelijk met spinnen en uitrekken. 

2-2-2017

Handen vol aan de kleine meid.Vandaag accepteert zij haar kap eindelijk beter dan gisteren en laat ze hem op.

Ook haar medicatie geven is een karweitje en ik dacht al dat ik er eentje had die moeilijk deed maar Bella overtreft het. Sóchtends wil het nog wel lukken omdat ze wat moe is en dan heeft ze de kap nog op en dan is het 1 snelle handeling want anders is ze gelijk klaarwakker en dan lukt het niet meer. Door een worstje of lekker happie medicijnen doen is ook geen optie want uk spuugt het uit en het lekkers eet ze op.

Drinken is vandaag weer wat minder maar ze drinkt.

Wonden genezen goed en kan ook niet anders want van mij krijgt ze niet 1 kans om bij de hechtingen te komen. Streng he ;) maar het moet.

Besloten vandaag eens een andere tactiek te gebruiken om haar wat meer moe te maken dat ze haar aandacht niet op haar hechtingen heeft maar op iets anders en dat is Chanel :) :) Goeie keus want ze heeft toch geslapen vanmiddag dus kon ik aan de gang samen met de thuiszorg en de kattenbakken doen.

Zowel Chanel als mijn zoontje zijn Bella's lievelingen en dat valt wel op. Spelen met Chanel moet nog even een tijdje wachten maar dat kunnen ze straks volop doen als Bella's revalideren afgelopen is en dan langzaam opbouwen. Chanel begrijpt er helemaal niets van maar accepteert het net als Bella toen ze bij ons kwam was de klik tussen die twee er direct.

4-2-2017

De dagen lijken hetzelfde.Ik ben nog steeds 24 uur aanwezig bij Bella. Wat ik merk is dat ze snel afkoelt en blijf haar de warme kruik geven. De tramadol hoeft nu niet meer maar de rest van de medicatie wel. Is nu uitzingen tot de hechtingen eruit mogen. Zou een opluchting zijn voor Bella en dan kan ook haar kap af. Niet dat ze de hele tijd haar kap om heeft hoor want ik ben er bij. Hopen dat de tijd omvliegt voor haar.

6-2-2017

In de avond was ik met voorbereidingen bezig voor de nacht.De warme kruik in de bench leggen en Bella's donutkussen waar ze voor de nacht op slaapt.Ik maak veel foto's en filmpjes van haar en zo ook nu en opeens liep ze in de bench als een normale kat.Wat was dat een mooi moment om te zien.Geweldig! 8 Februari mogen eindelijk haar hechtingen eruit.Dat zal een opluchting voor haar zijn en dan kan ook de kap af.

8-2-2017

Vanmiddag is het eindelijk zover dat de hechtingen eruit mogen.Dat zal een opluchting voor Bella zijn. Uiteraard word er ook even wat verder gekeken of de wonden er goed uitzien of dat er niets aan de hand is. Ze doet het fantastisch en ben blij voor haar dat de kap straks niet meer nodig

8-2-2017 Avond

Terug uit Rotterdam en ik heb heel goed bericht en ze doet het fantastisch. De wonden zijn heel netjes geheeld en Nele heeft ook aan haar achterpootjes gevoeld omdat ik bang was dat ze de eerste avond en nacht na de operatie zo in paniek was in de bench maar die voelen heel goed aan en geen beschadigingen. Wat een geluk. Het schijnt normaal te zijn dat katten zo in paniek kunnen raken na zo'n operatie maar was wel heel naar en ik hoopte al dat er niets beschadigd was. En door de strenge zorg van mij ;) is ze aan haar rust gekomen en heeft alles goed kunnen genezen. Ze weegt nu 2370 gram en is eindelijk aangekomen(70 gram in een kleine twee weken tijd). Nu is het de volgende fase in dat haar botten gaan genezen. En dat betekent tot 6 maart bench rust nog.Ze mag absoluut nog niet springen of rennen. Nou dat gaat ons ook wel lukken. De hechtingen wat ik zelf ook al zag zijn in haar huid gegroeid maar zijn oplosbaar en blijven nu zitten tot ze opgelost zijn of dat er een stukje uitsteekt die ik dan kan wegknippen. Ze hoeft haar kap niet meer op. Nu ligt ze heerlijk bij te komen van de rit en alle indrukken.

 

11-2-2017

Zoals elke dag ging mijn vrouwtje mij weer in de vervoersmand doen en gelukkig ging ik niet mee naar de auto maar ging mijn vrouwtje mijn hok weer schoonmaken. Dat vind ik eigenlijk niet zo leuk want hou van rotzooi. Eenmaal dat ze klaar was mocht ik samen met vrouwtje naar buiten kijken en wat was dat raar zeg. Alles was wit en hey wie zie ik daar? Mijn vriendinnetje Chanel. Wat doet zij toch op dat witte spul. Oh ik moet weer in de bench en dacht van nee dit is te netjes dus daar doe ik maar wat aan.Ik voel me toch goed dus laat ik het zien ook. En ik kreeg een speelbui en rende op mijn manier (rennen tussen haakjes dan) heen en weer in de bench en ja toen zag vrouwtje het en die greep in. Vond dat wel flauw hoor maar ze kwam met mijn lievelingsspeeltje aan en daar mocht ik even mee spelen. Dus ik was weer blij.

4-3-2017

Bella doet het heel goed. Op 16-2-2017 heb ik besloten om de honden bench beneden om te toveren naar een fijn plekje voor Bella zodat ze ook beneden kan zijn in de huiselijke sfeer. S'avonds en s'nachts zal ze boven in mijn slaapkamer blijven. Ze heeft nog steeds haar bench rust tot zowieso 6 maart. Dan krijgt ze opnieuw rontgenfoto's om te kijken hoe haar achterpootjes zijn hersteld. Ik hoop dat ze af en toe eruit mag als alles goed blijkt te zijn. Ze voelt zich veilig in haar bench. Ik zal haar opnieuw moeten introduceren aan de rest van de diertjes mocht ze uit de bench mogen. Het opnieuw introduceren heeft meer te maken met Bella om het vertrouwen weer te krijgen dan met de rest van de katjes. Die zijn altijd om haar heen. Of slapen bovenop de bench. Nog twee dagen en we weten meer.

6-3-2017

De afspraak voor controle voor Bella om half 2 bij Nele Walschot te Rotterdam is goed verlopen.
Het zweet stond in mijn handen om eerlijk te zijn. Ondanks dat ik streng en geduldig ben geweest bij Bella met bench rust was ik toch nerveus.

Ik begin maar met het minder leuke nieuws maar is op te lossen. Bella had ook last van haar oortjes en heb dat regelmatig aangebracht. Steeds was er niets te vinden maar nu wel. Ze had een hoop schilfers en uiteraard ook erg last daarvan. Haar oren zijn schoongemaakt en ik mag thuis een oorzalf inbrengen voor de komende 10 dagen waardoor dat opgelost word. Ze had geen oormijt of vlooien dus ja dat word weer wat om dat toe te dienen maar ja zoals jullie weten komt dat ook goed.

Maar nu de vraag: Is de operatie gelukt of niet?
Ik kan jullie vertellen met een big smile van JA het is gelukt. Het ziet er fantastisch uit en kreeg van Nele een compliment voor de verzorging die Bella heeft gekregen. Ik kan jullie nog iets moois vertellen en dat is dat ze nu 2560 gram weegt..Yess..Ze is 190 gram aangekomen maar dat kan ook niet anders want veel beweging kan ze ook niet krijgen in de bench.

Nog een heel mooi bericht waar ik erg mee zat is dat haar dwerggroei er goed uitziet. Haar hartje is goed en de groeiplaten groeien netjes aan elkaar en ook haar ruggetje. Dat zijn goeie tekenen en dat ze een klein poezeke zal blijven is een feit maar ze komt aan en dat is ook een goed teken. Ik kon nog meer onderzoeken doen waar ik naar gevraagd had maar heb nu nee gezegd omdat het hartje en de groei van de botten goed gaan en ik vind dat dan geen reden om verder te gaan met nog meer onderzoeken. Ze heeft genoeg gehad nu vind ik.

Bella was erg gestresst en angstig en logisch. Ik heb haar waar ik kon haar gerustgesteld en door het roesje was ze weer afgekoeld doordat ze zo klein is en dichtbij mijn lichaam gehouden zodat ze wat warmte kreeg.Op de foto dat ik lach en Bella zich niet op haar gemak voelde was dat ik het goede bericht kreeg dat haar dwerggroei haar niet zou belemmeren en heb daar echt slapeloze nachten over gehad maar heeft me min of meer nu gerustgesteld.

Verdere revalidatie is dat ze nu nog 2 weken bench rust moet hebben en na 2 weken kan ik haar langzaam aan in mijn slaapkamer waar geen hoge plekken zijn waar ze op kan springen verder aan laten sterken. Dan na die 2 weken mag ze af en toe naar beneden bij de rest van de katjes en onder toezicht in de gaten houden dat ze niet teveel gaat springen. Dan zijn we weer 4 weken verder en dan mag ze alles doen. Ik hoef als er niets bijzonders is niet meer terug te komen en kan op eigen houtje met haar verder revalideren. En dat zal ik zeker met beleid doen en alles nauwlettend in de gaten houden. In de zomer zal ze heerlijk in mijn afgezette tuin alles weer kunnen doen.

Verdere vervolg over Bella te vinden op: Bella's revalidatie