BELLA,PATELLA LUXATIE,HET VERHAAL!

Op 6 januari 2017,had ik een afspraak staan om 13.15 uur in Caressa Dierenziekenhuis in Utrecht voor Bella. Bij binnenkomst werden we naar een kamer gebracht en werd Bella uit haar mandje gehaald en kon ook een orthopeed naar Bella kijken. Die constateerde meteen aan de rechter achterpootje Patella Luxatie, graad 4 en aan haar linker achterpootje Patella Luxatie, graad 3.

 

Bella werd gewogen en 20 november woog ze 2100 gram en nu 2230 gram. Ze groeit niet hard en is nog klein.
Dat was voor mij ook al een teken dat er iets niet goed kon zijn dat ze zo klein blijft en dat ze ook anders is dan andere kittens.

 

Bella moest geprikt worden bij haar keel omdat daar de bloedvaatjes beter waren dan in haar pootje. 

Daarna zijn de rontgenfoto's gemaakt van haar achterlijfje. Ik mocht bij alles aanwezig zijn behalve bij de rontgenfoto's maar toen die eenmaal gemaakt waren mocht ik naar de foto's kijken en toen zag ik het al. Was niet goed. Ik zag meer en ik hoopte dat ik het fout had.

 

Bella koelde wat af en ondanks in een handdoek gewikkeld en bij mijn lichaam had gehouden werd ze niet echt warmer dus is ze vrij vlot onder de warmte lamp gezet.

Afwachten nu op alle uitslagen.

De bloeduitslagen waren binnen en zag er op zich goed uit en Fip konden we op dit moment uitsluiten al is dat moeilijk te zien in het bloed.
Fosfor was wat verhoogd en ook de de urinewaarde. Die worden nog verder onderzocht. Ze drinkt niet overmatig veel dus afwachten wat dat zou kunnen betekenen.

 

Na de bespreking tussen de orthopeed en de dierenarts werd ik geroepen en werd de situatie uitgelegd. Patella luxatie,graad 4 aan het rechter achterpootje en die moet geopereerd worden. Patella Luxatie, graad 3 aan het linker achterpootje en ook die moet geopereerd worden. Haar ruggenwervel is krom (scoliose) en zal nog krommer worden naarmate ze ouder word. Haar punt van haar staart is niet gebroken maar een aangeboren afwijking. En oormijt.


Een beslissing moeten maken van doorgaan met Bella of stoppen.Tranen stonden achter mijn ogen maar hield me in.
De enige vraag wat ik kon stellen was: Is er een kans van slagen al is die maar klein?En het antwoord was:Ja. 

 

Wat is het op dat moment zwaar om dan een beslissing te moeten nemen. En de flitsen van Bella in mijn hoofd die geniet in mijn afgezette tuin en dat ze speelt met haar beste vriendinnetje Chanel maar ook de vooruitgang die ze boekte. Zo'n dapper meisje ondanks haar pijn toch nog geniet en mij met haar donkere zwarte oogjes mij aankijkt en een blik van liefde geeft. Nee ik kan niet stoppen. Ik wil niet opgeven.Ik wil haar het geluk kunnen bieden van de tijd dat ze zal leven dat ze nog even kan genieten van de buitenlucht en achter de blaadjes aan kan rennen. Nog lekker spelen met Chanel en knuffelen met mijn zoontje, want ze is stapelgek op mijn zoontje.

 

Dus toch het besluit gemaakt om de twee achterpootjes te laten opereren. Ja het is een beslissing van een lange tijd revalideren maar mijn hoop is dat het gaat lukken.

Ondanks dat Bella in de verzekering zit kunnen de kosten hoog oplopen en zelfs afgewezen worden dus hoop ik op hulp van buitenaf als jullie er ook in geloven. Ik geloof in haar en ik hoop ook jullie.

Liefs

Bonney

Vervolg Bella,Patella Luxatie het verhaal

 

Na een zware middag hebben we samen nog tv gekeken en is Bella uiteindelijk naast mij in slaap gevallen.